Om oss

Så började det...

Henryk Nouvel, ägare och grundare av RättviksGlass berättar:
Idén till att skapa en egen glass fick jag genom att jag helt enkelt inte var nöjd med dem jag dittills smakat. Jag ansåg gräddsmaken i svensk glass för dominant. Den italienska upplevde jag tvärtom som lite för ”tunn”.

Tanken var att få fram en glass som var ett perfekt mellanting. Efter mycket experimenterande hade ett lyckligt gifte uppstått och år 2002 startade jag Rättviks Glass.

Vi hade då en enda kiosk på torget i Rättvik. Sedan dess har antal försäljningsställen ökat avsevärt, trots att minimala resurser lagts på marknadsföring. Ambassadörskapet har istället
alla våra positiva kunder och deras lovord stått för.

Jag vill också framhålla betydelsen av min kompetenta och engagerade personal. Utan den skulle vi aldrig kunnat nå dit vi är idag!

Vår utveckling

Intresset från caféer, restauranger, kiosker och glassbarer för vår lokaltillverkade gourmetglass växer hela tiden. Vi började 2002 med en enda kiosk på torget i Rättvik.

År 2006 hade Rättviks Glass tio återförsäljare. 2010 hade antalet ökat till 30. Från 2014 har vårt lilla, lokala företag nu 85 återförsäljare över hela landet!

Hela verksamheten är fortfarande förlagd till fabriken i Rättvik där vi startade. Sedan starten har produktionen ökat med c:a 20 % per år. Vår absoluta ambition är, att även den fortsatta tillväxten ska ske med god kontroll och kvalitetssäkra relationer till våra duktiga återförsäljare.